Одржана манифестација САЕМ НА КОСТЕНОТ – ШАРПЛАНИНСКА КОСТЕНИЈАДА

Манифестација Саем на костенот-ШАРПЛААНИНСК

 

http://www.inserver.info/jegunovce/index.php?option=com_content&view=article&id=367%3A2012-11-11-18-27-02&catid=37%3Arealiziraniproekti&Itemid=109&lang=mk

 

http://www.youtube.com/watch?v=noVNrdvwrPI&feature=plcp

 

http://sitel.com.mk/kostenijada-vo-tetovo-0

 

http://www.moevideo.idividi.com.mk/WatchVideos.aspx?videoid=6987

Доделување на признанија на донаторот и помагателите

А КОСТЕНИЈАДА

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
 1. Пофалби за организацијата на костенијадата!
  Годинава ја пропуштив, но следната сигурно нема.

 2. saso напиша:

  Ви благодариме на Вашиот коментар, Вашето ветување за присаство нас ке не тера да се организираме многу повеке за идната година, па така уште на крајот од авгус ке имаме пуштено објава во која ке има повик за учество во повеке категории, каде ке имаат приоритет како и годинава КОСТЕНОТ и се од костенот призводи:печен,варен,пире,брашно,колачи,до садници и форуми за негова заштита и одгледување.
  Штандови со мед ,пред се костеновиот
  Штандови на мали винарии,
  Штандови со грозје,пред се винско
  Штандови каде ке бидат преставени старите занаети,
  Штандови со поставки на старини,артефакти,реликвии,носии и други штандови кои пред се се вклопливи со овој вид манифестација
  Секако,штандови каде ке бидат преставени угостителите,али овој пат со јадење пред се кои ке го отсликаат регионот.
  Секако ова е само првична замисла, ве охрабруваме сите да не исконтактирате и да предложите ваши идеи.
  Спремни сме за соработка се со една цел, да направиме манифестација која брзо ке прерасне во бренд.
  Оти на Македонија само тоа и треба (заштита,стратегија,брендирање и промоција) друго се она ни дала (видете во архива на овој портал)
  ОД БОГА ДАРУВАНА
  ИСПОЧИТУВАНА
  ВО БИБЛИЈА ЗАПИШАНА
  ОД ПРЕДЦИ ИСТКАЕНА
  http://egzoticnamk.kauza.mk/?s=%D0%BE%D0%B4+%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0

  Ке ни преставува задоволство на овој портал да ги споделиме сите коментари,слики и стории за годинашново одбележување,со забелешка:
  пријатно сме изненадени од сите кои ги инволвиравме, за нивно учество, со тоа, како за прво одбележување сме апсолутно задоволни и од срце им се заблагодаруваме на сите учесници,гости и посетители.

  Срдечни поздрави

  ИНСТИТУТ ЗА ОДРЖЛИВ РУРАЛЕН РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ
  БЕЛА ВИСТА – ИОРРР

  Тел конт: +389 70 25 65 27
  72 63 60 01

  belavista.macedonia@yahoo.com

  http://www.belavista.org.mk

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>