Благодарност на сите учесници, гости и посетители од организацијата за одбележување на САЕМОТ НА КОСТЕНОТ-ШАРПЛАНИНСКА КОСТЕНИЈАДА

Ви благодариме за убавите коментари за   ШАРПЛАНИНСКА КОСТЕНИЈАДА  која се  одржа на 11.11.2012 за прв пат во полошкиот плански регион.

Вашето ветување за присаство нас ке не тера да се организираме многу повеке за идната година, па така уште на крајот од август  ке имаме пуштено објава,  во која ке има повик за учество во повеке категории, каде ке имаат приоритет како и годинава, КОСТЕНОТ  и се од костеновите  призводи: свеж костен, печен, варен, пире, брашно, колачи, до садници и форуми за негова заштита и одгледување.

Штандови со мед ,пред се костеновиот

Штандови на мали винарии,

Штандови со грозје,пред се винско

Штандови каде ке бидат преставени старите занаети,

Штандови со поставки на старини,артефакти,реликвии,носии и други штандови кои пред се се вклопливи со овој вид манифестација

Секако,штандови каде ке бидат преставени угостителите,али овој пат со јадење пред се кои ке го отсликаат регионот.

Секако ова е само првична замисла, ве охрабруваме сите да не исконтактирате и да предложите ваши идеи. Спремни сме за соработка се со една цел, да направиме манифестација која брзо ке прерасне во бренд.

Оти на Македонија само тоа и треба (заштита,стратегија,брендирање и промоција) друго се Она ни дала (видете во архива на овој портал) ОД БОГА ДАРУВАНА ИСПОЧИТУВАНА ВО БИБЛИЈА ЗАПИШАНА ОД ПРЕДЦИ ИСТКАЕНА

http://egzoticnamk.kauza.mk/?s=%D0%BE%D0%B4+%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0+%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0

Ке ни преставува задоволство на овој портал да ги споделиме сите коментари, слики и стории за годинашново одбележување, со забелешка:  пријатно сме изненадени од сите кои ги инволвиравме, за нивно учество,

со тоа, како за прво одбележување сме апсолутно задоволни и од срце им се заблагодаруваме на сите учесници, гости и  посетители.

Срдечни поздрави,

 

ИНСТИТУТ ЗА ОДРЖЛИВ РУРАЛЕН РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ БЕЛА ВИСТА – ИОРРР

Тел конт: +389 70 25 65 27

72 63 60 01

belavista.macedonia@yahoo.com

www.belavista.org.mk

www.belavista.mk

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>